beta blockers

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

04/07/2006 | 10:46 | מאת: robin

בזמן האחרון יש כל מיניי דיבורים בנושא הנל ובעיקר סכנות בנטילת התרופה הנל ונושא אחר אבל קשור אני לוקח סטטינים זה גורם לי כאבי שרירים קשים ביותר נאלצתי להפסיק לקיחת כדורים מה המלצתכם תודה

שלום רובין, הוויכוח המתנהל כעת בספרות בנוגע לחוסמי בטא ניטש סביב השאלה האם ביתר לחץ דם ללא סיבוכים, חוסמי בטא יעילים באותה מידה כמו תכשירים אחרים כטיפול יחיד להורדת לחץ דם ומניעת סיבוכים כגון התקפי לב וארועי מוח. כאבי שרירים מסטטינים הם שכיחים ותלויים גם במינוני התרופה. במקרים אלה יש לבדוק CK ותפקודי כבד. ניתן לנסות להחליף לתכשיר אחר מקבוצת הסטטינים, וייתכן מאד שתכשיר אחר ייסבל היטב ללא כל תופעות לוואי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים