ck?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/06/2006 | 22:24 | מאת: יוסי

בבדיקת הדם שעשיתי ערכי הck גבוהים מהנורמה מה משמעות הבדיקה? תודה יוסי

שלום יוסי, CK הוא חלבון (אנזים) המצוי בתאי שריר, בהם שריר הלב ושרירים אחרים. CK מוגבר בדם הוא סמן לנזק שרירי כתוצאה מדלקת, נמק או סיבות מכניות אחרות כגון מאמץ גופני חריג, התייבשות/ מכת חום או פגיעת מעיכה. המשמעות של עליית CK תלויה בנסיבות ובמידת העלייה. הסיבה השכיחה ביותר לעליית CK שאינה ממקור לבבי ואינה מלווה בתסמינים כגון כאבי שרירים, היא תרופתית, והתרופות הנפוצות ביותר הגורמות לעליית CK הן מקבוצת הסטטינים (סימוביל, ליפיטור וכד') תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים