דופק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

19/06/2006 | 09:26 | מאת: אייל

אני בן 38 ומתאמן פעם בשבוע קצת יותר משנתיים ברכיבה על אופני הרים למרחקים של כ-30 ק"מ. לאחרונה רכשתי מד דופק כדי לבדוק את רמות הדופק בהן אני נמצא. ממצאים: במנוחה בסביבות 70 עד 75 . השאלה שלי היא לגבי דופק במאמץ כי לרוב הדופק נמצא סביב 184 והגעתי גם ל 189 אך לא הייתה לי בעייה להמשיך לדווש בעלייה ואכן סיימתי אותה. האם זה בסדר להגיע לרמת דופק כזו בגילי?

שלום אייל, הדופק המירבי איננו מספר קדוש והוא משתנה מאדם לאדם, לפיכך אין כל מניעה להגיע לדופק שבו אתה עובד, שהוא כ 98% מדופק המטרה לגילך בשיא המאמץ. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים