PAF, TIA ואקו דרך הושט

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

18/06/2006 | 20:17 | מאת: רוזה

ד"ר קרנר שלום, בת 42-PAF התקפי ב-3 שנים האחרונות. כרגע בסינוס. לפני כחודשיים-אירוע שהוערך כ-TIA. מטופלת בריתמקס, דרלין וקומדין בשאיפה ל-INR בין 2.5-3 . פרוזדורי הלב הודגמו כרחבים (ימני-21 סמ"ר שמאלי-24 סמ"ר). לאור: 1. הנ"ל 2. רצוני לטוס לחו"ל 3. הצורך לבצע טיפול להסרת אבן-שן, הדורש רמת INR נמוכה מ- 2.5 -האם זה נכון/הכרחי- לבצע אקו דרך הושט ע"מ לשלול המצאות קרישים ? בתודה.

שלום רוזה, אם ה INR מאוזן בטווח הטיפולי, אינני רואה צורך בביצוע TEE. יש לשקול טיפול להסרת אבן תחת טיפול בקומדין, למרות שהדימום יהיה רב מהרגיל. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים