ירידה בלחץ דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

17/06/2006 | 17:16 | מאת: עופר

שלום רב אני בן 57 עקב הפרעות בקצב לב עברתי בדיקות הולטר מאמץ ואקו דופק נמוך בלילה 38 נאמר לי שאני סובל מפרפור פרוזדורים לפעמים הדופק מטפס למעלה 145 הושתל לי קוצב לב ששומר שהדופק לא ירד מ 60 ועלי לקחת כל יום נורמיטן כדי לשלוט שהדופק לא יעלה מאוד ,הנורמיטן גורם לירידה חדה בלחץ הדם אני עושה מדידות בבית 85/57 הנורמיטן גורם לירידה בלחץ הדם הפסקתי לקחת נורמיטן אני בודק לחץ דם 100/78 לציין שלחץ הדם שלי בדרך כלל מעט נמוך השאלה שלי מה עושים אני יכול לותר לגמרי על תרופות או שאני חייב אודה על תשובתכם

שלום עופר, הינך סובל קרוב לודאי ממצב הקרוי תסמונת הסינוס החולה. הנורמיטן נועד לשמור על דופק סביר בזמן שהקצב הופך להיות פרפור פרוזדורים. אם הינך חש בטוב בזמן שאתה מודד ערכי לחץ דם נמוכים ניתן ואף רצוי להמשיך בטיפול. ניתן לנסות תכשיר אחר מקבוצת חוסמי הבטא במינון נמוך. בנוסף התיעץ עם רופאך בדבר הצורך ליטול טיפול נוגד קרישה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים