מיפוי לב-המשךשאלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

10/06/2006 | 10:47 | מאת: רינה

שלום תודה על תשובתכם.אבקש לדעת מה זה צינטור כלילי. והאם כדאי לאדם בן 80 הסובל מאסטמה דלקת ריאות וברונכיתכרונית-אגב כל זה כתוצאה מכדור שלקח כ3 שנים לאחר ניתוח מעקפים.המחלה נקראת BOOP בנוסף עבר הקרנות כי היה לו סרטן הערמונית. סובל מאנמיה ולא יודעים מדוע? עשה השנה 5 פעמים קולונסקופיה ולא מצאו דבר. בבדיקה של HAPTOGLOBIN יצא 310.33 ביחידות MG/DL ןB2 MICROGLOBULIN יצא 3919 האם גם זה משפיע? ומה זה הבדיקות האילו? האם לאור כל זאת צריך צינטור? ואם לא יעשה צינטור האם חיי מקוצרים? בברכה ומחכה לתשובה מהירה רינה

10/06/2006 | 13:21 | מאת: אהובה

במפוי לב לאחר מאמץ חדר שמאלי בגודל תקין קיימת איסכמיה קלה בקיר קדמי ורידה קלה קבועה בפרפוזיה באפקס - מה הטיפול?

שלום אהובה, המיפוי מעיד על צלקת (לאחר אוטם) ועל אזור אשר אספקת הדם אליו אינה מיטבית במאמץ. הטיפול נגזר מגורמים רבים ולא רק מבדיקת עזר כגון מיפוי. נא היועצי בקרדיולוג אשר ישקול את התועלת ואת הסיכון בבדיקות וימליץ על טיפול תרופתי מיטבי. תודה על פנייתך לפורום

שלום רינה, צינתור כלילי הוא בדיקה פולשנית המדגימה את העורקים הכליליים ואת המעקפים במקרה של אביך. לא ברור מפנייתך מהי האינדיקציה לצינתור. הערך של הפטוגלובין מעיד על כך שכנראה ההמוגלובין אינו כתוצאה מהמוליזה (הרס של כדוריות אדומות). ההחלטה לגבי הצינתור צריכה להילקח על ידי רופא קרדיולוג המכיר אותו ואת מחלות הרקע של היטב, ואחרי ששקל את התועלת מול הסיכון בפעולה, לפיכך לא ניתן לתת יעוץ באינטרנטי למקרה מורכב זה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים