גנטיקה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/05/2006 | 20:36 | מאת: רונית

זה לא בדיוק הפורום הנכון לשאלה שלי אבל אני לא מוצאת פורום בנושא וגם לא הסבר באינטרנט ברצוני לשאול בקשר לבדיקות גנטיות. איך ע"י בדיקת דם פשוטה אפשר לאתר את הגן הפגום? כלומר את המוטציה זה מאוד מסקרן אותי לדעת כי זו ממש תעלומה בעיניי ומדהים אותי כמה שהרפואה התפתחה . כפי שקראתי גילו את ה- DNA סה"כ לפני 52 שנים שזה מעט יחסית דברים אחרים בבדיקת דם כמו סוכר,שומנים בדם, ויטמנים,דלקות וכו' נשמע לי הגיוני שבבדיקת דם רואים זאת אבל גנים???? יש בגופנו המון גנים ואיך בכל זאת בבדיקת דם אפשר לראות? סליחה על השאלה פשוט חיפשתי וחיפשתי תשובה ולא מצאתי באף מקום אודה לך מאוד מאוד אם תוכל לענות לי על כך אם לא קשה לך שבוע טוב ורק בריאות רונית

30/05/2006 | 05:29 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום ותודה על פנייתך, מן הדם מבודדים את הדנ"א (בעיקר מתאי דם לבנים), ברגע שיש דנ"א ניתן לזהות גנים. ניתן לחפש רצף ספציפי של מוטציה אחת ואז ניתן לגלות מחלה מסוימת. העניין הוא שהרפואה עדיין לא מצאה את הסיבה למחלות רבה. להיפך- אנו יודעים יחסית רק מספר קטן. בברכה, דר' רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים