צינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/05/2006 | 11:08 | מאת: איליה

שלום, סבי עבר צינתור אבחנתי היום, ונאמר לו כי אין לו בעייה בעורקים, ולמרות זאת הוא סובל מלחץ דם גבוה וקשיי נשימה לעיתים. מה הם הסיבות הנוספות שיכולות לגרום ללחץ דם גבוה?,ואיזה בדיקות יש לבצע? תודה, איליה.

שלום איליה, יתר לחץ דם הוא תופעה מאד שכיחה במבוגרים גם ללא סיבה מוגדרת. אם הוא סובל מקוצר נשימה במאמץ עליו לבצע אקו לב להערכת התפקוד הסיסטולי (כווץ) והדיאסטולי (הרפייה) של הלב. כמו כן עליו לפנות לרופא על מנת שימליץ לו על טיפול תרופתי לאיזון לחץ הדם וגורמי הסיכון האחרים, למניעה של ארועים קרדיו-ווסקולריים תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים