יעד מטרה ל LDL

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/05/2006 | 17:37 | מאת: יייפפפ

שלום ! מהו יעד המטרה של LDL לאדם שיש לו הצרות עורק צווארי של עד % 50 ? (ללא יל"ד או סוכרת) תודה מראש יייפפפ

שלום לך, היצרות של עורקי התרדמה הינו סימן למחלה טרשתית (אתרוסקלרוזיס) ולכן ערך היעד של LDL צריך להיות נמוך מ 100 מג' %. במידה וערכי ה LDL הם בין 70-100 ללא טיפול בסטטינים, אזי הייתי ממליץ ליטול סטטינים עד ערך מטרה של 70 מג" %. מכיוון שלתרופות מקבוצת הסטטינים יש יתרונות מעבר להורדת הכולסטרול, כמעט על כל החולים שאצלם יש ביטוי של טרשת לקבל סטטינים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים