פענוח בדיקת אקו וכן ארגומטריה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

19/05/2006 | 12:13 | מאת: כוכבית

ביצעתי בדיקת אקו ולהלן התוצאות: אאורטה עולה 30 מ"מ, שורש האוארטה 28 מ"מ, פרוזדור שמאלי 38 , רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה 28 מ"מ,רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 50 מ"מ, עובי המחיצה הבין חדריות 10 מ"מ, עובי דופן אחורית 10 מ"מ המסתם המיטרלי תקין אנטומית וכן המסתם האאורטלי תקין אנטומית בבדיקת דופלר צוין MILD MITARL REGURGITAION , מה זה אומר? בבדיקת ארגומטריה הגעתי לדופק סובמקסימלי לגיל 163 לדקה, הבדיקה נמשכה 9 דקות והמבחן על שם ברוס הסתיים בשלב 3, במהירות 3.4 מייל /שעה, ובשיפוע 14 מעלות, לסיכום כתוב שממצאי הבדיקה מצביעים על ארגומטריה שלילית לאיסכמיה בדופק של 150 לדקה. האם הממצאים תקינים? במכתב המסכם נכתב אי אובחנו באקו עדכני אי ספיקה מיטרלית קלה, מה זה אומר, האם זה אמור להדאיג ודורש התייחסות מיוחדת, ונכתב כי מומלץ מניעת אנדוקרדיטיס זיהמית? מה זה אומר? מודה שהמכתב קצת ארוך , אבל אני נורא מודאגת ומבקשת אם אפשר תשובה בהקדם האפשרי כדי שאוכל להיות רגועה, אציין, כי אני בת 39, אני מטופלת מזה כשנתיים ביתר לחץ דם בנורמיטן 0.25X2 וכן מטופלת בכדור נורוליפ אחד ליום עקב שומנים בדם ברמה של 169 טריגצילרידים, נוהגת ללכת מדי יום הליכה של כחמישה ק"מ ליום במהירות של כשלושת רבעי השעה, סובלת מעודף משקל קל, מעשנת כ3 עד5 סיגריות לא יותר מכך ליום. מקווה שסיפקתי את מלוא האינפורמציה כדי לתת לי תשובה מדוייקת לתשובה מהירה אודה מראש

שלום כוכבית, מפנייתך עולה כי בדיקת הארגומטריה תקינה. אי ספיקה מיטרלית קלה הינה דליפה קלה של המסתם המיטרלי- בזמן כווץ הלב ישנה זרימה הפוכה מעטה לעלייה השמאלית. זהו ממצא אקו-קרדיוגרפי שכיח מאד, ואם הדליפה קלה הרי לרוב אין לכך שום משמעות קלינית, למעט הצורך לקבל טיפול אנטיביוטי לפני פעולות פולשניות אשר עלולות להחדיר חיידקים לזרם הדם, וזאת למניעה של אנדוקרדיטיס זיהומית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים