שימוש בקיו 10 במקביל לנטילת אספירין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/06/2016 | 11:27 | מאת: גליה

שלום רב אבי בן 75 אינו סובל מבעיה לבבית אך מקבל תרופות להורדת כולסטרול ולחץ דם וכטיפול מונע נוטל גם אספירין. היות והסטטינים עלולים לגרום לכאבי שרירים הוא נוטל גם תוסף מזון קיו 10. האם זה בסדר ליטול קיו 10 במקביל לנטילת אספירין? אני שואלת כיוון שלאחרונה שמעתי שקיו 10 עושה את הפעולה ההפוכה מדילול דם וזה עלול להפריע להשפעת תרופות מדללות דם. אשמח לחוות דעתך בעניין. תודה מראש!

גליה שלום, Q10 עלול להגביר את הסיכון לדמם כאשר ניתן יחד עם מדללי דם נוספים ובהם גם אספירין. אינני מכיר עדות מדעית לכך שנטילה של התכשיר מפחיתה את תופעות הלוואי של סטטינים או את כאבי השרירים. תודה על פנייתך לפורום

09/11/2022 | 21:01 | מאת: אור

האם מותר ליטול אותו במקביל למינון קומדין?

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים