החלפת מסתם אורטאלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

10/08/2015 | 15:28 | מאת: תמר

שלום בני בן 23 עבר ניתוח לב פתוח והוחלף לו מסתם אורטאלי ביולוגי לאחרונה קראתי שניתן להחליף מסתם בצינתור ולא בניתוח לב פתוח שאלתי האם זה מתייחס גם למסתם האורטאלי?

תמר שלום, החלפת מסתם בצנתור נועדה בראש וראשונה להחלפת מסתם אאורטלי מוצר ומסוייד במבוגרים בסיכון ניתוחי מוגבר. אינני יודע איזה ניתוח בנך עבר (ROSS?). אם קיים תותב ביולוגי התפור לסטנט, ניתן באופן עקרוני להשתיל בתוכו מסתם בדרך של צנתור. כמובן שבגיל כה צעיר צריך לדון על אופציות נוספות ורק במידה שהתותב הביולוגי כושל. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים