שאלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

24/04/2006 | 19:10 | מאת: טרי

שלום רב, אני סובלת מאנמיה HB 7 ומלחץ דם הנע בין הגבולות של ל-190/120 - 140/99. ייתכן וכתוצאה מכך או לא כתוצאה מכך אני גם סובלת מלחץ בחזה תחושה של תעוקה בחזה המלוות בדקירות. בלילות מאוד קשה לשמור על תנוחה למשך זמן. אם אני ישנה על צד ימין כעבור כ-5 דקות אני מרגישה צורך להסתובב לצד השני משום שמתחיל לחץ המקשה על הנשימה כעבור כ-5 דקות על הצד השני אני שוב מרגישה את אותה הרגשה באותו צד ומחליפה לשנה על הגב וכך עובר עליי הלילה גב, צד ימין \ צד שמאל בטן וחלילה. קורה לי שאני אפילו חווה הפסקה בנשימה. במהלך היום והדבר קורה גם בלילה אני מרגישה שאותם לחצים גם מלווים בכאב. בדיקת האקו ובדיקת הארגומטריה תקינות אלו בדיקות אחרות יש לבצע לאור האמור לעיל? מודה לכם מראש, טרי.

שלום טרי, כדי לענות תשובה מלומדת חסרים לי מספר נתונים קליניים כגון גילך והאם יש לך מחלת לב ידועה. אנמיה משמעותית כפי שיש לך בהחלט יכולה להחמיר תסמונת אנגינוטית במידה שיש היצרויות בעורקים הכליליים ולהחמיר תסמינים של אי ספיקת הלב. הדבר החשוב ביותר הוא לברר את סיבת האנמיה ולתקן אותה. גם ללא מחלת לב, אנמיה יכולה לגרום לתסמינים של חולשה וחוסר סבילות למאמצים. ביצוע ארגומטריה עם המוגלובין 7 אינו מומלץ תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים