ממצאי דופלר - הצרות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

14/10/2012 | 11:57 | מאת: ציפי

שלום, אני בת 65, בריאה בד"כ. בדופלר קרוטיס שעשיתי היום - ימין - קיימת הצרות המודינמית 25%-49% בעורק הפנימי והחיצוני ע"י רובד מסוייד. אין לזהות כיב. שמאל- קיימת הצרות המודינמית פחות מ-25% בעורק הפנימי. פחות מ-25% ביפורקציה ע"י רובד פיברוטי בחלקו המסוייד. אין לזהות כיב. מה משמעות הממצאים? האם נדרשת התערבות? אם כן-איזו? יש אצלי תופעה של סחרחורת ובחילה קלה בעת שנוי תנוחה(משכיבה לעמידה , למשל) ובעת הרמת חפץ בעל משקל - האם יש לכך קשר לממצאי הדופלר? אודה על תשובתך ציפי

ציפי שלום, הבדיקה מעידה על טרשת אך ללא היצרות שהיא בעלת משמעות המודינמית (ההיצרות אינה מגבילה את זרימת הדם למוח). התסמינים שאת מתארת אינם תסמינים קרוטידיים. היצרות תסמינית מוגדרת ככזאת הגורמת לארועי מוח חולפים, ארוע מוחי או עוורון זמני הקרוי אמאורוזיס פוגקס. במקרים אלה דרוש טיפול תרופתי לאיזון מיטבי של גורמי הסיכון, ואם ההיצרות לא תסמינית, לא נדרשת התערבות פולשנית בצנתור או בניתוח. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים