גל Q ב3 V1

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/08/2012 | 14:45 | מאת: נירה

שלום רב, אני בת 68. התחיל מדי פעם רעד ביד ימין וחשתי משהו לב. הופניתי לכמה בדיקות, ולהלן תוצאות תקינות ולא תקינות שיצאו בבדיקות. דברים לא תקינים * א.ק.ג חוזר: אבנורמלי , סינוס inc lbbb, ציר שמאלי- גל Q ב3 V1 * אקו: mild AR דברים תקינים * בדיקה פיזיקלית: קולות לב תקינים, ללא איוושה, נשימה בועית תקינה, ללא בצקות. לחץ דם 130/80, דופק 70 סדיר. * אקוקרדיוגרמה TTE : גודל ותיפקוד חדרים תקין על מה התמונה הזו מצביעה? האם יתכן אוטם קדמי ספטלי ? האם מחלה קורונרית ? האם יכול להיות קשור להיפו-תירודיזם ? איזה עוד בדיקות עזר ישפכו אור על מה המצב. הייתי מעדיפה להימנע ממיפוי לב (ספקט. תליום דיפירידימול). אני גם רוצה ללכת לחוות דעת שנייה. לאיזו תת-התמחות בתוך קרדיולוגיה עליי לפנות ? תודה מראש נירה

נירה שלום, גלי Q ב V1-V3 יכולים לרמז על אוטם ספטלי ישן אם ההקשר הקליני מתאים. אם אין סיפור אנמנסטי של אוטם ותפקוד הלב לפי אקו תקין, קרוב לוודאי שהממצא אינו מייצג צלקת ואוטם בעבר. מיקום לא תקין של האלקטרודות יכול לשנות את תרשים האק'ג. ההחלטה על הפנייה לבדיקות עזר נוספות אינה נסמכת על בדיקות בלבד אלא על הערכה קלינית מקיפה. תודה על פנייתך לפורום

28/08/2012 | 07:46 | מאת: נירה

תודה על תשובתך. רציתי לציין שתוצאות גלי Q ב V1-V3 חזרו ב 3 א.ק.ג שונים, כך שכנראה זו לא טעות בדיקה. אבל באחד בהם אני זוכרת שנכנסתי כשהדופק שלי היה גבוה, בגלל שהלכתי מהר כדי להגיע לחדר הבדיקה, אבל בשניים האחרים לא היה לי דופק גבוה במיוחד. אילו עוד גורמים יכולים לגרום לגלי Q ב V1-V3 ? כלומר מה הן האבחנות המבדלות ?

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים