כאב בשריר הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

09/04/2006 | 21:07 | מאת: VSX

שלום, רציתי לכתוב על תופעה שנמשכת אצלי כמה חודשים (3 בערך) כאשר אני עושה פעילויות קטנות עם הידיים הדורשות מאמץ קטן (לא כמו לסחב דברים כבדים) כמו כשאני יושבת ורוצה להושיט את היד לחפץ שנמצא מאחורי או שאני צריכה להפעיל שריר כדי להגיע אליו, אני לא יכולה להגיד שזה בכל פעולת מאמץ כי אני יכולה להרים בידיים דברים כבדים בלי בעיה אבל רק במצבים של להיות במקום ולהזיז חלק מהגוף כדי להגיע למשהו כשהתנועה והתזוזה מגיעה לצד שמאל (ורק בצד שמאל זה קורה)ואני מרגישה שמופעל השריר באיזור החזה/לב אני מרגישה כאב ורק בזמן הפעולה. אני רוצה להוסיף שלפני 3 וחצי שנים היה לי מקרה פתאומי של דופק מהיר (140) בלי שום מאמץ או פעולה עברתי ומאז עוד כמה התקפים של לחץ בחזה הרגשה של חוסר חמצן ודופק מהיר מאוד בעקבות זה עברתי בזמן ההוא (מייד כשהמקרה הראשון קרה) סדרת בדיקות הולטר א.ק.ג מבחן מאמץ והכל היה תקין אמרו שאלה כנראה התקפי חרדה... מאז קורה הרבה שהדופק שלי מהיר בלי עוד תופעות שמתלוות לכך. אני לא יודעת אם כל מה שהוספתי קשור אבל אני רוצה לדעת למה אני מרגישה את הכאב? והאם הכאב באמת מגיע מהשריר בלב או שזה רק מרגיש ככה? ומה לעשות בקשר לזה?

שלום VSX הכאב שאת מתארת מוגדר בשפה המקצועית ככאב אטיפי (או בלתי טיפוסי) אשר אינו מאפיין כאב הנובע כתוצאה מהיצרויות בעורקים הכליליים. כאבים בחזה יכולים לנבוע ממערכות שונות, בהן מערכת העיכול, השרירים והשלד ועוד. תודה על פנייתך לפורום.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים