ניתוח תוצאות אקו לב במאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/04/2006 | 07:58 | מאת: רמי

שלום לך! בוצעה בדיקת אקו לב עקב קוצר נשימה במאמץ. להלן התוצאות: "ממצאים באקו במנוחה: גודל ותפקוד תקינים של חדרי הלב. אין עדות להיפרטרופיה. בדופלר עדות ל MR קלה ו TR קלה עד בינונית. קוטר טבעת טריקוספידלית 3.4 ס"מ מורחב במידה קלה. לחץ ריאתי תקין כ 35 ממ"כ. תוצאות בדיקה במאמץ: תגובה קלינית תקינה, כושר גופני ירוד ביחס לגיל. שינויים באק"ג - לא ניצפו. נראו פעימות חדריות בודדות. הודגם שיפור בתפקוד הגלובלי והאזורי של החדר השמאלי במאמץ בינוני ללא עדות לאיסכמיה. לחץ ריאתי עלה במידה קלה בלבד עד 40 ממ"כ" מבקש לדעת מה משמעות הממצאיםומה צריך לעשות עכשיו ? אודה לך על תשובתך תודה, רמי

07/04/2006 | 06:19 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום רב, הבדיקה מראה חשד נמוך להיצרות בעורקי הלב, וחשד כי קוצר הנשימה, נובע בחלקו מן הבעיה המסתמית הקלה - הטיפול המומלץ בשלב זה הינו תרופות. אנא התייעץ עם הרופא המטפל בנוגע לתרופות הממומלצות. תודה על פנייתך לפורום. דר' אריאל רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים