לוחות זמנים לחזרה לשגרה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

07/08/2009 | 07:55 | מאת: ארנון

שלום, אני בן 44, עברתי לפני שבוע צינטור בהמשך להתקף לב עקב חסימה של העורק העוקף. הסיבה הינה כנראה תורשתית מכיוון שאנני מעשן ואני עוסק בפעילות ספורטיבית, לחץ דם תקין ואין בעיות סכרת. אני עובד בתפקיד ניהולי מלחיץ. שאלותי: 1. תוך כמה זמן אוכל לשוב לפעילות ספורטיבית (ריצות, כדורגל, כדורסל)? 2. תוך כמה זמן מותר לקיים יחסי מין? 3. תוך כמה זמן אני אוכל לטוס (אירופה)? תודה

שלום ארנון, החזרה לפעילות צריכה להיות הדרגתית, והיא תלויה בגודל האוטם, ובתפקוד הלב אחריו, וכן במידת המעורבות של עורקים אחרים במחלה. לרוב ניתן לחזור לפעילות מלאה תוך מספר שבועות (שלושה עד שישה), אך יש לבצע זאת באופן מודרך והדרגתי. אם אתה מרגיש טוב, ניתן לקיים יחסי מין עם השחרור הביתה מבית החולים. נושא הטיסה מעט יותר מורכב, ותלוי גם הוא בתפקוד הלב, המצב הקליני, סוג הסטנט שהוכנס ובתוצאה שהושגה בצנתור. יש להתייחס גם לנושא הביטוחי במקרה שתזדקק לאשפוז בחו"ל. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים