דפיקות לב לא סדירות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/08/2009 | 21:01 | מאת: דנה

שלום, אני בת 23, בריאה לחלוטין. לאחרונה התחלתי להרגיש מן דפיקות לב חזקות (לא מהירות, אלא מידי פעם דפיקה חזקה). כששמתי את האצבעות על הדופק, שמתי לב שהדפיקה החזקה באה אחרי שהלב מחסיר פעימה, ואז יש דפיקה אחת חזקה. מה זה אומר???? תודה.

דנה שלום, את מתארת באופן מאד אופייני תופעה של פעימות מוקדמות. זוהי תופעה שכיחה ולעיתים מטרידה, אך במרבית המקרים אינה מסוכנת. מוחמרת לעיתים בתקופות של מתח, על ידי עישון ושתיית אלכוהול, ומורגשת בעיקר בשעות של שקט, ולקראת הרדמות. רצוי לבדוק את תפקודי בלוטת התריס, לבצע אקו לב על מנת לתעד ולכמת את התופעה, וכן לשלול הפרעות קצב מורכבות יותר. כמו כן רצוי לבצע בדיקת אקו לב להערכת תפקודו. אם מדובר בפעימות מוקדמות בלבד ובכמות מועטה, אין צורך בטיפול ספציפי. לעיתים תרופות מקבוצת חוסמי בטא כגון נורמיטן או קרדילוק יכולות לעזור לדכא את הפעימות המוקדמות ולשפר את ההרגשה הכללית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים