מיפוי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

13/07/2009 | 19:30 | מאת: אבי

תוצאות EF בין שתי בדיקות אקו( במרווח של שנתיים ) הראו ירידה מכ- 50% לכ-40%.(הבחנה סוביקטיבית?) לא היה ארוע בין שתי הבדיקות. בדיקת מאמץ תקינה ללא סימני איסכמיה. המלצת הרופא לבצע בדיקת מיפוי לב במאמץ לצורך בדיקת איסכמיה + EF. האם בדיקת EF אמינה יותר במיפוי בהשוואה לאקו? האם הסיכון בחשיפה לקרינה מצדיק בדיקה זו למרות שלילת איסכמיה במאמץ? בתודה מראש

אבי שלום, שאלותיך ענייניות מאד ולמעשה נוגעות בדיוק בנקודות הנכונות. הערכת ה EF באקו הינה תלויית מפענח, ואינה מצביעה בהכרח על ירידה אמיתית בתפקוד הלב. בנוסף ל EF יש להעריך האם היה גם שינוי בגודל LV. בבדיקת המיפוי הערכת ה EF לא מדוייקת יותר מבדיקת אקו במקום אמין. אם האק'ג במנוחה תקין, מבחן המאמץ תקין, ואין תסמינים של אי ספיקת לב או תעוקה, להערכתי החשיפה לקרינה אינה מוצדקת, אך אינני יכול לקבוע זאת בוודאות מבלי להכיר את כל הנתונים והעבר הרפואי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים