שאלה לד"ר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/07/2009 | 23:22 | מאת: טל

ד"ר שלום אני בן 51 116 ק"ג לאחרונה אני סובל מכאבים במרכז חזה ומכאבים גם שורף איזור פטמה עברתי בתל שומר צינטור וירטואלי באיכות טכני טובה אלו תוצאות הבדיקה אנגיו CT לב: "בבדיקה הודגמו עורכים כליליים באיכות טובה ללא היסתידויות וללא פלאקים טרשתיים. לסכום אין עדות למחלה כלילית חסימתית המסבירה את כאביו" רופא משפחה הפנה אותי לבדיקת אקו במאמץ. כמו האקו במאמץ היה תקין הלב מגיב טוב למאמץ גם לחץ דם מגב טוב. שאלתי בפורום גסטרואנטראולגיה האם כאבים יכולים להיות על רקע גסטרו מחבר: פרופ' צבי פיירמן ( מפורום )"לברק שלום תלונה שלך אינה קשורה למערכת העיכול " אם הכאבים על-פי פרופ פירמן אינם ממקור גסטרו ו (אגיו לב ואקו לב במאמץ כמו כן בדיקת בריאות ספורט בוינגיט תקינים ). על-פי הבנתי תוצאות בדיקות שעברתי שוללות קשר ללב או דרושים איזה בדיקות נוספת שאלי לעבור. לאיזה תחום רפואי עלי לפנות? טל

טל שלום, לפעמים קשה להגדיר במדויק מהו מקור הכאבים, והרופאים נאלצים "להסתפק" בשלילה של מצבים המסכנים את המטופל. במקרה שלך נראה שאין היצרויות בעורקים הכליליים, ובנוכחות תפקוד תקין של הלב, הפרוגנוזה מבחינת אירועי לב עתידיים מצוינת. לעתים ניתן לנסות טיפול בתרופות כגון לוסק למשך כשבועיים כדי לוודא שאכן אין מדובר בכאבים ממקור מערכת העיכול. תודה על פנייתך לפורום

08/07/2009 | 22:16 | מאת: טל

ד"ר שלום ממה שאתה כותב אני מבין "הפרוגנוזה מבחינת אירועי לב עתידיים מצוינת." הכוונה היא סיכוי לארועה לבבי קטנים אני לוקח לוסק יותר משבועיים והולך 30-50 דקות 3 פעמים שבועה עדין בעצימות נמוכה. מרגש יחסית טוב למרות שנפשית עדיין חושש מפני לפעמים יש תחושה מוזרה באיזור פטמות בעיקר בצד שמואל. תודה טל

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים