קומדין לאחר פרפור לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

17/03/2009 | 09:01 | מאת: יוסי

אבי בן 71 לקה בפרפור פרוזדורים. לאחר טיפול במכת חשמל העניין הסתדר. מנהל המחלקה בבית החולים פרופ מומחה טוען שלאור הנתונים לדעתו ניתן להפסיק את הקומדין שניתן במשך 5 ימי האשפוז ואין צורך להרגיל את אבי לכך ואלו הרופא הקרדילוג(גם הוא יועץ ומומחה) במחלקה טוען שכדאי לקחת. יש לציין שאבי בריא ובדיקת הCT והאקו ושט היו תקנים. במהלך נטילת הקומידין התגלו דימומים בצואה והNRI היה 1.6. כרגע האחיות במחלקה קיבלו את הוראת המנהל להפסיק ואני קצת מוטרד מה דעתך בנושא?

יוסי שלום, לאחר פרפור פרוזדורים ממושך, גם לאחר היפוך הקצב לסינוס, הכווץ המכאני של העלייה אינו יעיל, וישנו סיכון מוגבר לארועים תסחיפיים. מסיבה זו מומלץ טיפול נוגד קרישה של כ 3-4 שבועות לאחר היפוך הקצב. אם הפרפור היה קצר מועד ובאקו לב ניתן לראות כווץ מכאני תקין של העלייה, תפקוד תקין של חדר שמאל והעדר מחלה מסתמית משמעותית, ניתן לשקול לא לתת קומדין. יש לזכור כי ישנם ארועים של פרפור שאינם מורגשים ואינם מתועדים ועלולים אף הם להעלות את הסיכון לתסחיף. בכל החלטה של מתן קומדין יש לשקול גם את הסיכון לדמם אל מול הסיכון לארוע של תסחיף ולעיתים אין החלטה "נכונה". זו הסיבה שלעיתים ישנן דעות חלוקות בין מומחים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים