תרופה חדשה ללב ולעוד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

09/01/2009 | 09:17 | מאת: רונן

שלום למומחה האם מוכרת התרופה החדשה "רסילז" - "אליסקירן"? ומה הם השימושים הכוללים שלה? בתודה מראש ושבת שלום רונן

רונן שלום, רסילז הינה תרופה מקבוצה חדשה לטיפול ביתר לחץ דם המעכבת ישירות את הרנין. ייתכן ובעתיד תרופה זו תאושר גם באינדיקציה של טיפול באי ספיקת הלב. הרנין הינו שלב ראשון בציר רנין- אנגיוטנסין- אלדוסטרון הידוע כגורם ליתר לחץ דם. עד כה תרופות אשר פעלו לעיכוב הציר כללו תרופות לעיכוב האנזים המהפך Angiotensin converting enzyme- ACE-I) ותרופות המעכבות את האנגיוטנסין ברמת הקולטן (Angiotension receotor blockers ARB). הנסיון הקליני בתרופה בשלב זה מוגבר והיא אינה נחשבת לטיפול קו ראשון ביתר לחץ דם אשר ניתן לטפל בו ביעילות בתרופות מוכרות ומוכחות רבות. כמו כן הטיפול לא נמצא בסל. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים