צנטור וירטואלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

03/12/2008 | 10:09 | מאת: דני

בן 39, עודף משקל של 20-30 קילו בריא בדרך כלל ובעבר גם די ספורטיבי רקע של אבא שנפטר בגיל צעיר 41 מאירוע קריש אני גם בעל נטיה לקרישיות יתר בדם CP5 נדמה לי זה נקרא האם כדאי לבצע תנטור וירטואלי לדעת מה מצבי? האם יותר בריא או נכון פשוט לעשות ספורט ולרזות ולהקל על כלי הדם ועל המערכות השונות של הגוף?

דני שלום, אין המלצה לבצע בדיקה אנטומית (צינתור או בדיקת CT) לחולים אסימפטומטיים ללא עדות אוביקטיבית לקיומה של איסכמיה בבדיקות לא פולשניות כגון מבחן מאמץ או מיפוי לב. יש להעריך את התסמינים וגורמי הסיכון ולטפל באלה הניתנים לשינוי. עדיין לא מקובל בארץ, אך יש מקומות בעולם בהם עורכים בדיקת סקר Ultrafast CT ללא מתן חומר ניגוד להעריך את דרוג הסידן בעורקים הכליליים ולפי הבדיקה מחליטים על אינטסיביות הטיפול. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים