סונר דופלר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

22/12/2006 | 18:06 | מאת: gili

שלום, אני בת 73. לאחר שחשתי לאחרונה סחרחורות וחולשה, נשלחתי לבדיקת סונר דופלר. אשמח לשמוע מכם אם נדרש טיפול, איזה ולמי לפנות התוצאות: RT – 69 CCA-PROX 71 CCADIST 48 BIF 52 ECA 40 ICA-PROX 66 ICA-DIST LT – 66 CCA-PROX 61 CCADIST 56 BIF 60 ECA 46ICA-PROX 60 ICA-DIST צד ימין קרוטיס - קיימת הצרות המודינמית פחות מ-25% בעורק הפנימי על-ידי רובד מסויד. אין לזהות כיב חוליות זרימה תקינה. תת בריחי – זרימה תקינה צד שמאל קרוטיס - הכח כנ"ל סיכום: בשני הצדדים הצרות בעורק הפנימי לתשובתכם אודה, גילי

שלום גילי, קיימת אי בהירות בנתוני התשובה אך בהנחה כי אין היצרות משמעותית בעורקי התרדמה דרוש טיפול תרופתי מיטבי לאיזון גורמי הסיכון כולל איזון לחץ דם, כולסטרול, סוכרת אם יש והמנעות מעישון. על מנת לתת יעוץ יש לראות את התשובה המקורית, להתרשם מהתסמינים ולערוך בדיקה גופנית. מכל מקום, התסמינים שאת מתארת אינם תסמינים המאפיינים היצרות קרוטידית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים