לחץ דם לעומת דופק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/01/2006 | 12:29 | מאת: בני

האם קיימת תופעה של פיצוי בלחץ הדם לעומת הדופק. למשל אם יש בעיה בקוצב הטבעי והדופק יורד מאד, האם לחץ הדם יעלה כדי לתת פיצוי? מה קורה אחרי השתלת קוצב לטיפול בבעית הקצב? האם לחץ הדם ישאר גבוה?

05/01/2006 | 15:21 | מאת: ד"ר לואיס גרוברג

לבני שלום רב, כאשר הדופק יורד באופן משמעותי יש ירידה גם בלחץ הדם, לכן הסכנה. אבל בירידה של לחץ דם יש עליה בדופק במנגנון הגנה. בחולים עם קוצב לב אין השפעה על לחץ הדם, אבל יש לזכור שחלק מהתרופות לטיפול ביתר לחץ דם משפיעות באופן ישיר על הדופק, למשל קבוצת חוסמי בטא מורידות את הדופק. תודה על פנייתך לפורום. ד"ר גרוברג

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים