עמידות לאספירין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

21/12/2006 | 17:29 | מאת: חיים

קראתי מאמר המציין שכ-30% מהאוכלוסיה עמידה לאספירין ונטילת האספירין עבורה היא לשוא. קיימת בדיקה "Accumetrics Aspirin Test" לזיהוי מצב זה. האם עובדה זו נכונה או שזהו פרסום מסחרי של החברה המיצרת את הבדיקה? אם זה נכון, היכן ניתן לבצע את הבדיקה בארץ. תודה.

21/12/2006 | 17:38 | מאת: ברוריה

נכון, גם אני קראתי על כך ושמעתי שיחה בנושא - ואולם הרופא שדיווח על כך (לצערי שכחתי אתשמו , אבל לא בעיה לברר כי זו הייתה שיחת בוקר ברשת א עם דנה ההרי) סיפר שמחקרים הוכיחו שבמקרים של טריגליצרידים גבוהים בדם, מתן אספירין הוא חסר תועלת.

שלום חיים, עמידות לאספירין בתבחין מעבדתי אינה אומרת בהכרח כי האספירין נלקח לשוא. האספירין הוכח כמונע ארועים קרדיווסקולריים באוכולוסיות בסיכון ובעיקר במניעה שניונית. אין מידע כיצד להתייחס לעמידות לאספירין בתבחין מעבדתי. קרוב לוודאי שהעלאת המינון אינה מועילה ורק מעלה את כמות תופעות הלוואי.

22/12/2006 | 10:53 | מאת: חיים

תודה. ובהמשך לשאלה, מה לגבי לקיחת פלביקס כתחליף במקרה של עמידות לאספירין?

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים