דום לב בלב צעיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

18/12/2006 | 18:19 | מאת: שוש

שלום. אבקש לדעת בקשר לבני שניפטר בגיל 32 מדום לב. בחור בריא לחלוטין מתעמל במכון כושר שומר תזונה נכונה . בני היה טיפוס מאוד פעיל בכל התחומים , גם לימודים וגם עבודה 24 שעות בתחומם הרפואה. האפשר היה למנוע את המוות??? ואך קורה בפתאומיות שהבן מאבד הכרה תוך כמה דקות ולא מצליחים להחיותו?? בני שכב שבועיים בטיפול נמרץ ולא נעשה שום מאמץ להחיותו, מדוע??? בתודה מראש

שוש שלום, צר לי לשמוע על בנך. קיימת אבחנה מבדלת למוות פתאומי בגיל צעיר באנשים ללא כל מחלה או תסמינים קודמים. לעיתים ניתן למנוע מוות פתאומי אם יש בדיקות המרמזות על בעייה כגון אק'ג פתולוגי או ממצאים בבדיקה הגופנית או בבדיקות עזר כגון אקו. אם סיבת המוות אינה ידועה, רצוי שבני המשפחה מדרגה ראשונה ייבדקו ותבוצע להם בדיקת אק'ג. אם ידועה האבחנה של בנך בדיעבד, הדבר יכול לעזור בסקר המשפחתי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים