מיפוי לב ספקט

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

26/11/2006 | 16:25 | מאת: גל

שלום רב. בוצע לי לאחרונה מיפוי לב בתוצאות צויין שהמיפוי תקין. ופגם המילוי קטן (אינפרוספטלי) שאותר בממצאי פרפוזיה נראה כארטספקט של תזוזה. מבקש לקבל הסבר לנ"ל. ומה המשמעות של ההבחנה במידה שלא היתה תזוזה. תודה.

26/11/2006 | 17:39 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום רב, במיפוי נועד לראות האם יש איזורים שלא מקבלים מספיק דם, במיפוי אצלך תקין לחלוטין.

16/04/2008 | 22:38 | מאת: אריאם

עברתי מיפוי לב ונמצא פרפוזחה מיאוקר4דיאלית - לא תקונה במידה קלה לאחר הזלפת דיפירידימוך . צלקת קלה בסגמנטים : אינפרוספטלי בגודל קטן ללא איסכמית שארית בתוד עבור הסבר אריאן

26/11/2006 | 21:49 | מאת: ד. יוסף

דוקטור נכבד, לפני 3 שנים עברתי ניתוח 4 מעקפים אחרי התקף לב פתאומי. מאז אני סובל מאי ספיקת לב המוגדרת כקשה. לפני כ 2 שנים הושתל בגופי דפיברילטור. עברתי לאחרונה אבלציה עם תוצאה טובה.(אין לי כבר פרפורים למרות זאת אני ממשיך לקבל 100 מ"ג פרוקור). אני מקבל אספירין 100, פוסיד 100 ביום, טריטייס 2 פעמים 5 מ"ג, טריקרדיה, נורמיטן 12.5 מ"ג. לפני שבועיים הפסיקו לי את הקומדין בגלל ליחה דמית שבינתיים פסקה כמעט לגמרי. לפני כ 4 חודשים הפסיקו לי גם את הסטטינים (באישפוז) בגלל CPK שעלה ל- 10900 ! (לא טעות). במשך כ 2 שנים קיבלתי 60 מ"ג סטטין. נקבע שיש לי רגישות לסטטינים ואפשר שבגלל האינטראקציה עם הפרוקור. ה CPK אכן ירד לנורמה אך הכולסטרול מטפס מעלה, מעלה. בבדיקה האחרונה 135. לאחרונה הולך ומדרדר גם תפקוד הכליות – קריאטינין CREATENIN?) 2.3). ש א ל ה א: האם קיימת תרופה נגד ליפידים בכלל ונגד כולסטרול בפרט, שאינה מקבוצת הסטטינים. שמעתי על ליפידור אך אינני יודע אם תרופה זו איננה מאותה קבוצה. ש א ל ה ב: מה ניתן לעשות כדי לייצב את תפקוד הכליות. נהיר שהמצב נובע מאי ספיקת הלב. אני בן 78 אך מתפקד - למרות גילי ומצב בריאותי.

27/11/2006 | 03:32 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום רב ותודה על פנייתך, לצורך תשובה מלומדת מומלץ ביקור אצל רופא אופא מומחה אשר ישוחחח עימך ויבדוק אותך ואת כל בדיקותיך. באופן כללי: 1. ליפיטור הינו אף הוא סטטין ולכן ייתכן וגם הוא יגרור עליה ב CPK. התרופה אזטרול יכולה להוריד כולסטרול במנגון אחר. 2. לגבי הכליות יש לשקול מינוני TRITACE ן FUSID אותם אתה מקבל. 3. ניתן לשקול הצורך בהמשך אמיודארון. בברכה, דר' אריאל רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים