קרדיולוגיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/01/2006 | 21:19 | מאת: רון

שלום אני צעיר בן 30 אף פעם לא סבלתי ממחלות לב ברוך ה' לא מעשן אף פעם ולפני כמה זמן הייתי בבדיקת אקו עקב לחץ בחזה שלא היה נראה מבית לב אלא ממתח שעברתי. תוצאות הבדיקות היו כך ורציתי לדעת האם זה בסדר או שאפנה לרופא מומחה ללא עבר קרדיאלי מבחן מאמץ שלילי ואלקטרוקרדיוגרפי /12.6mets באקו לב תפקוד תקין של חדר שמאל אי ספיקה אארטלית קלה בדיקה גופנית יצאה טובה ותקינה מה אומר אי ספיקה אאטרלית קלה? והאם כדאי לפנות לרופא מומחה על זה? אשמח לקבל תשובה כדי להיות רגוע

02/01/2006 | 11:29 | מאת: ד"ר לואיס גרוברג

לרון שלום רב, בתשובה לשאלותיך: 1) אי ספיקה אאורטלית קלה לא דורשת טיפול מיוחד. יש להימנע ממאמץ גופני לא אירובי למשל הרמת משקולות פרט לכך אין מגבלות. 2) יש להקפיד על מעקב רפואי כולל אקו לב כל שנה, יש לזכור על צורך בטיפול אנטיביוטי מניעתי לפני התערבות כירורגית (טיפולי שיניים,ניתוחים, ביופסיות). אשמח לשרת אותך בכל עת

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים