החלפת מסתם בפעם השלישית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

30/10/2020 | 00:12 | מאת: רוני

שלום רב, בתי נולדה עם מום מולד במסתם הפולמונרי מה שהוביל לכריתה שלו ולאחר מכן להשתלה של מסתם הומוגרפט בניתוח לב פתוח. לאחר מכן הוחלף בצנתור במסתם חדש. היות ומדובר בבחורה צעירה ובכך שלמסתם שהוחלף יש אורך חיים מוגבל האם החלפת המסתם בפעם השלישית תהיה חייבת להיות בניתוח לב פתוח או שניתן לבצע צנתור נוסף ובכך להימנע מניתוח? תודה רבה על המענה

רוני שלום, פורום זה אינו דן במומים מולדים במבוגרים. ההחלטה לגבי סוג ההתערבות הנוספת תלויה בגורמים רבים ודורשת היכרות של פרטים מדוייקים בהדמיה, בעיקר של CT. באופן עקרוני ניתן לבצע פעולת Valve in valve או השתלה של מסתם בתוך מסתם קודם, אך יש צורך לדעת פרטים לגבי סוג וגודל המסתם שהושתל בפעם האחרונה ומיקומו ביחס למוצא החדר הימני ולפיצול של עורק הריאה. פרטים אלה יוכל לספק רק הקרדיולוג המטפל, לעיתים בהתיעצות עם מנתח לב המתמחה במומי לב מולדים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים