פולמונליס מורחב בצילום חזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

07/08/2020 | 19:49 | מאת: גילברט

שלום רב , הנני בחור בן 55 רקע של pulmonary stenosis קלה מפל של 35/20 באופן ממוצע בבדיקות אקו . לאחרונה עברתי צלום חזה ואואים פולמונליס מורחב בד"כ לא רואים את התופעה בצילום חזה. האם תוצאת צילום חזה קשור ל - ps ? תודה

גילברט שלום, פורום זה אינו דם במומים מולדים במבוגרים. הרחבה של עורק הריאה לא נובע מהיצרות של המסתם הפולמונלי, ההיפך הוא הנכון. צילום חזה רגיל אינו רגיש להדגים הרחבה של עורק הריאה. בדיקות הבחירה להדגמה ומדידת קוטר עורק הריאה הן אקו לב ו CT של הלב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים