לחץ ריאתי מוגבר במידה קלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

10/06/2020 | 12:55 | מאת: סבטה

בת 47. בשנת 2016 גילו באקו לב לחץ ריאתי 32-34 , min mr,tr . לא הומלץ על מעקב . ב2/20 חזרתי על בדיקת אקו . גילו לחץ ריאתי 33-38 , min mr,tr רופא ריאות ביצע פונקציות ריאות והן תקינות . אמר לי שנראה כמשהו מינימלי וצריך מעקב אחת לשנתיים בלבד. סיטי חזה תקין. מאוד מודאגת ... מה עלי לעשות ? האם ירידה במשקל יכולה להפחית את לחץ ריאתי (כשמדובר במשקל עודף כמובן)?

סבטה שלום, הממצא חסר משמעות קלינית וייתכן שנובע מעודף משקל. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים