בידקת שומנים ldl ו triglycerides

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

26/05/2020 | 13:23 | מאת: אדם

שלום אני ברמת סיכון למחלות לב כי אח שלי עבר התקף לב וזה תורשתי במשפחה עשיתי שתי בדיקות ויש שיפור ברמת ה ldl הייתה 144. ועכשיו 121 מה שמדאיג אותי שיש גם עליה ברמת ה triglycerides מ76 ל 99

אדם שלום, הערכת הסיכון לארוע לב תלויה במספר גורמים (אשר אינם מפורטים בפנייתך) בהם גיל החולה וגורמי הסיכון המוכרים כגון עישון, יל"ד, סוכרת, רמות גבוהות של כולסטרול ושומנים בדם, השמנת יתר וסיפור משפחתי. לפי הסיכון נקבעת תכנית אבחונית לקיומה של טרשת או היצרויות בעורקי הלב ונקבע הטיפול התרופתי וערכי היעד של ה LDL. אם הסיכון הוא מוגבר, או אם יש עדות לטרשת, יעד ה LDL נמוך יותר מהמתואר ודרוש טיפול במינון גבוה של סטטינים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים