השפעת מתח על עורקי הלב בר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/02/2020 | 11:59 | מאת: מירב

היי אני בת 44.5 בריאה בדר"כ מידי פעם יש לי פעימות מוקדמות שאותם בדקתי ונמצאות תקינות. עברתי גם c.t לב לפני 4 שנים עקב צניחות st בבדיקת אקו מאמץ והוא נמצא תקין לחלוטין . בשנה האחרונה סבלתי מחרדות ומתח מתמשך ומאחר שידוע שמתח גורם להפרשת קורטיזול ואנדרנלין שיכולות לגרום להיצרות עורקי הלב האים מתח שמתמשך בתקופה של שנה בערך אכן יכול לגרום לי להיצרות בעורקי הלב . אני יציין שאני מקבלת עדיין מחזור סדיר .

מירב שלום, היצרויות בעורקי הלב נגרמות כתוצאה מהצטברות של רובד טרשתי. הסבירות שבאישה בגילך תתפתח טרשת תוך שנה מבדיקת CT תקינה היא אפסית, למרות מצב של מתח וחרדה. תודה על פנייתך לפורום

27/02/2020 | 21:29 | מאת: מירב

תודה

28/02/2020 | 11:32 | מאת: מירב

סליחה ד"ר יש לי שאלה נוספת זה לא משנה עוצמת החרדה גם אם הייתי בחרדה קשה ולחץ והרבה לילות בלי שינה ?

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים