לחץ דם ראיתי מגיל 18 וחדר ימיני מורחב .

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

07/12/2019 | 21:51 | מאת: כוכי

מגיל 18 אובחן לחץ דם ראיתי וחדר ימני מורחב עד עכשיו (גיל 44)טופל באוסמו אדאלאט .התרופה יצאה מהשוק והוחלף לאמלו מאז קוצר נשימה האם יש קשר בין החלפת הכדורים?שהתחלופה גרמה שוב לאי איזון או שהמחלה התקדמה וזה צרוף מקרים.ולפי מה שהבנתי יש טיפולים יותר חדשניים מלבד התרופות שגורמות לשיפור ניכר אשמח להכוונה בנושא.

כוכי שלום, יש תרופות יעודיות ליל"ד ריאתי בחולים עם יתר לחץ דם ראשוני שאינו משני לבעית הלב השמאלי. רצוי להתיעץ עם קרדיולוג או פולמונולוג אשר מתמחה ביתר לחץ דם ריאתי עם בדיקת אקו עדכנית. לרוב נדרש לבצע צנתור לב ימני על מנת למדוד ישירות את לחץ הדם בעורק הריאה ולוודא כי לחץ היתד (המבטא את הלחץ בוורידי הריאה והעלייה השמאלית) אינו מוגבר. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים