כאבי שרירים בעקבות ליפיטור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

03/11/2019 | 13:27 | מאת: ז'אק

שלום רב,. אני לוקח ליפיטור80 מ"ג פעם ביום, אספירין( מיקרופירין) פעם ביום וברילינטה פעמיים ביום. כבר חודש וחצי אני מרגיש כאבים בגפיים התחתונות. האם זה בגלל הליפיטור? האם עליי להחליף את הליפיטור שהיא בעצם תרופת המקור? אם כן לאיזו תרופה אחרת? תודה מראש.

זאק שלום, תופעת הלוואי השכיחה ביותר של תרופות מקבוצת הסטטינים היא כאבי שרירים. תופעות הלוואי הן תלויות מינון. בהתאם למידת הסיכון ללקות בארוע לב נקבע מינון הסטטינים ויעד ה LDL. ייתכנו מצבים בהם תופעות הלוואי פחותות עם תכשיר אחר מקבוצת הסטטינים. עליך להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי המינון המומלץ לך ולשקול ירידה במינון, החלפת תכשיר, תוספת של אזטרול או מעבר לקבוצה חדשה של תרופות הניתנות בזריקה מקבוצת מעכבי PCSK9 תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים