בעיה בעייתית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/11/2006 | 14:43 | מאת: שירה

שלום, אני בת 22, והבעיה שלי קצת מורכבת ואשמח לחוות דעתך ואשפוך בפניך כל מה שידוע לי: אני סובלת מבעיות גזים בקיבה שמתפשטים לי לגוף וגורמים לי לכאבים בכל מיני מקומות (כן גם בחזה ובעיות נשימה וכד'), אני נמצאת בטיפול וכד' אך עדיין סובלת, חוץ מזה, אני בן אדם שנוטה ללחץ והיפוכונדריות ויש לי במהלך השבוע מערכת מאוד עמוסה, עכשיו מה שקרה לי אתמול הוא שהתהלכתי בנינוחות בקמפוס ולפתע הרגשתי דפיקת לב אחת חזקה (וממש טיפה'לה כואבת) ואחריה דפיקות לב מהירות קטנות ומואצות ותחושה של התעלפות..יש לציין שלא הייתי בלחץ וכד' ועבר עלי יום נפלא, עזבתי את המקום והלכתי ישר לרופאה שאמרה שזה כנראה לחץ עשתה בדיקות שגרתיות של לחץ דם, מדידת חום, אק"ג במרפאה, ובדיעבד עשיתי לפני 3 שבועות בדיקת ריאות בלוטות תריס, ספירת דם וכד' והכל אבל הכל היה תקין, היא אמרה שזה כנראה לחץ או מתח או משהו וזה כלום, התעקשתי כדי לשלול באמת שזה בעיית לב שתתן לי עוד בדיקה והיא נתנה לי אקו לב שיש לי בסוף החודש, יש לי במשפחה בעיית דום לב בקרב הגברים (סבא שלי ודוד שלי מצד אימי מתו מכך בגיל 50 ואמרתי לה והיא אמרה לי "את עוד צעירה ואין לך מה לדאוג")... עכשיו לשאלות: אני די חוששת ש"מנפנפים" אותי כי אני צעירה וכד' או בטענה שזה באמת מתח נפשי או משהו בנוסח ש"זה יעבור" ואני חושבת לעצמי שאולי באמת יש לי בעיה שלא גילו כי הרי כולנו יודעים שאק"ג לא באמת מגלה הכל...אז מה היית מייעץ לי לעשות כדי באמת לשלול אחת ולתמיד בעיות לב ולהסביר חשש מליבי? האם אקו לב זה מספיק או עדיף לעשות עוד בדיקה מיוחדת? ובכלל אשמח לשמוע את דעתך על כל המצב שלי (כולל המשפחתי) שיהיה לך יום מעולה, שירה.

שלום שירה, כדאי לבצע הולטר קצב הלב במשך 24 שעות. התאור שלך מתאים במקום הראשון להפרעת קצב מסוג SVT. אם הארועים נדירים ישנה אפשרות שברישום של 24 שעות לא ניתן יהיה לראות את הפרעת הקצב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים