אפיינט או פלביקס בתוספת לאספירין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

29/09/2019 | 10:41 | מאת: אמיר

שלום רב בתאריך 5/2018 עברתי אירוע לבבי ושמו לי 3 תומכנים. קבלתי לקחת אספרין 100 מ"ג+ברלינטה 90 מ"ג שתרופה זו ניתנה לי למשך שנה. לאחר שנה נשארתי רק עם האספרין. בחודש 10/18 עברתי אירוע לבבי שני.התברר שהתומכן נסתם. לכן קיבלתי לקחת אספרין 100 מ"ג + אפיינט 10 מ"ג שגם האפיינט ניתן לי לשנה.נאמר לי שאצטרך לקחת לכל החיים את האספרין + תרופה נוספת שנוגדת טסית. בימים אלו מסתיים לי האישור לאפיינט והקרדיולוגית שלי בביקורת אמרה לי שאגיש בקשה לקופת החולים לאישור האפיינט לכל החיים ואם לא אקבל שאעבור לקחת פלביקס 75 מ"ג בתוספת לאספרין במינון 75 מ"ג. לכל החיים. הגשתי בקשה לקופת החולים אך היא דחתה את הבקשה בטענה שלאחר שנה האפיינט לא נמצא בסל הבריאות. יש לי ביטוח פרטי לתרופות שלא בסל הבריאות וחשבתי להפעיל אותו כדי להמשיך לקבל את האפיינט.. שאלתי היא מה עדייף לקחת בשילוב עם אספרין? להמשיך עם האפיינט 10 מ"ג או לעבור לפלביקס 75 מ"ג (בשילוב עם אספרין 75 מ"ג) כדי למנוע אירוע לבבי נוסף עקב כך שגופי מייצר טסיות על התומכנים שנמצאים אצלי. בברכה

אמיר שלום, אין מידע התומך בנטילה של אפיאנט למעלה משנה. לפני יעוץ פרטני יש לדעת מה הייתה הסיבה לחסימה בסטנט והאם הייתה גם היצרות נשנית בנוסף לתרומבוזיס. יש גם להכיר את סוג ההתערבות, מעורבות של ענפי צד ומיקום הסטנט לפני החלטה פרטנית. לעיתים ניתן להסתפק רק באספירין (למרות הארוע הקודם). ישנה אפשרות למדוד את מידת עיכוב הטסיות על ידי פלביקס באמצעות בדיקת Verify now. אם הפלביקס גורם לעיכוב יעיל של הטסיות, ויש התוויה להמשך טפול כפול לעיכוב הטסיות, ניתן להמשיך טפול במשלב של אספירין ופלביקס. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים