משמעות תוצאות הבדיקה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

11/09/2019 | 20:58 | מאת: נחמן

שלום רב! אשמח לדעת מהי משמעות סיכום תוצאות הבדיקה לב-ריאה: מגבלה בינונית על רקע לבבי שנובעת כולה ממגבלה בנפח הפעימה שעשויה להעיד במקרה זה על מגבלה לבבית מכנית מול מחלת שריר או אחר. באיזו הפרעה מכנית מדובר? באיזו מחלת שריר מדובר? בדיקת אקו לב במאמץ תקינה.מדובר באדם צעיר,גבוה ורזה. מהן ההמלצות בעקבות תוצאות הבדיקה? האם תוכלו להמליץ על המומחים שעוסקים בסוגיה? אנו שנה שלמה מתעסקים בסיפור ואף אחד לא יודע איך להתייחס לתוצאות הבדיקה. אודה על תשובותיכם. בברכה, נחמן

נחמן שלום, כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אסור להתייחס לפענוח תוצאה של בדיקת עזר מבלי להכיר לפרטים את הרקע הקליני הרחב וממצאי הבדיקה הגופנית ומבלי להכיר את ההתוויה לביצוע הבדיקה. באופן כללי ניתן לומר כי בדיקת לב ריאה יכולה לרמז האם המגבלה בתפקוד וביכולת לבצע מאמץ (אם קיימת) נובעת כתוצאה מהפרעה בתפקודי הנשימה או כתוצאה מחוסר יכולת של הלב לספק תפוקת לב מספקת בשל ירידה בתפקוד הלב או בשל הפרעה מסתמית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים