אאורטלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

29/08/2019 | 21:07 | מאת: מאור

שלום. סבא שלי בן 87 עם היצרות קשה של המסתם האאורטלי ללא תסמינים. תפקוד טוב. אי ספיקת כליות creatinine 1.4. קרדיולוג הפנה להתייעץ עם מצנתר לגבי החלפת מסתם tavi. 1 - האם בלי תסמינים כדאי לעשות את זה? 2 - האם זה יהיה יותר מסוכן בעוד כמה שנים אם יהיו תסמינים? 3 - מה הסכנות אם לא עושים את הצנתור? 4 - לכמה זמן צריך לקחת מדללי דם? חוששים בגלל הכליות. במיוחד פוחדים מפני שיש סיכון לשבץ בגלל המסתם המלאכותי, האם בגלל זה עדיף לא לגעת כל עוד אין תסמינים? תודה

מאור שלום, ההתוויה להחלפת מסתם אאורטלי מותנית בקיומה של היצרות חמורה הגורמת לתסמינים כגון קוצר נשימה, תעוקת חזה או ארועי עלפון. בהעדר תסמינים בגיל 87 לא מקובל להציע פעולה שיש בה סיכון, והמטרה שלה היא מניעתית לעתיד. אחרי החלפת המסתם לתותב ביולוגי יש צורך בטיפול לעיכוב הטסיות, כגון אספירין ופלביקס. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים