השפעה של אכילה לפני בדיקת שומנים בדם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

11/08/2019 | 22:38 | מאת: שלומי

שלום בן 40+ עד כמה (אם בכלל) יש השפעה לכמות וסוג האוכל שאדם אוכל ביממה (או בימים) שלפני בדיקת שומנים בדם? (כמובן שהבדיקה נעשית לאחר 12 שעות של צום בהתאם להנחיות) אם למשל הבדיקה נעשית ביום ראשון, לאחר שבת עם ארוחות שבת עמוסות (בשר דגים ופירות וכו'). האם זה עשוי להשפיע על התוצאות של הכולסטרול (כללי ורע) או שאין כל השפעה ואין הבדל אם הבדיקה תיעשה לפני שבת או באמצע השבוע? תודה

שלומי שלום, לתזונה לפני בדיקות הדם יש השפעה בעיקר על רמות הטריגליצרידים ופחות השפעה קצרת טווח על רמות הכולסטרול. ה LDL תלוי בטריגליצרידים בבדיקות המעבדה מפני שהוא מחושב ולא נמדד ישירות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים