מיפוי לב לאחר ניתוח וצנתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

08/08/2019 | 10:11 | מאת: מוטי

לאחר מיפוי לב לאחר ניתוח מעקפים העורק lad אודה לכם אם תוכלו לתת לי מענה לתשובות. המיפוי: לא תקין קרוב לודאי ממצאי המיפוי: 1 .חשד לאסכמיה קלה ובהיקף קטן בפיזור ה- LAD . 2 .אין עדות לאוטם ישן. 3 .התכווצותו הכוללת של החדר השמאלי תקינה. 4 .נצפתה הרחבה אסכמית חולפת של החדר השמאלי. בהשוואה למיפוי ססטמיבי/תליום בתאריך: בבדיקה הנוכחית חשד לאסכמיה בפיזור LAD בנוסף צניחת st 0.5 במאמץ ב V4-V6, AVF, III, II. תודה. בנוסף Reginal Wall Motion Post stress rest SMS (Summed Motion Score) 81 8 STS (Summed Thickening Score) 5 1 האם יש ממצא כלשהו במיפוי מה זה אומר איסכמיה קלה והאם היא ניתנת לטיפול ולשיפור והאם אני תודה.

מוטי שלום, כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אסור להתייחס לפענוח של בדיקות עזר במנותק מההקשר הקליני. הממצאים במיפוי מרמזים על הפרעה באספקת הדם לדופן הקדמית אך ייתכן שהדבר ידוע ומוסבר על ידי האנטומיה הכלילית כפי שהודגמה בצנתור של העורקים הנטיביים והמעקפים. חשוב לדעת מה הייתה ההתוויה לביצוע הבדיקה ומה היו ממצאי הצנתור האחרון אחרי הניתוח (אם בוצע). אם יש הצדקה קלינית, לעיתים ניתן לשפר את הפרפוזיה באמצעות צנתור והתערבות בעורקים הנטיביים או במעקף. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים