הפסקת טיפול rivaroxaban

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

25/06/2019 | 18:40 | מאת: דליה

שלום, אמי נוטלת rivaroxban לאחר שעברה צינתור. התרופה גורמת לה לתופעות לוואי רבות שלא חלפו. נאמר לה ע״י הרופא שלא ניתן להפסיק את התרופה, מדוע? האם אין תרופה אחרת שניתן ליטול במקום? תודה

דליה שלום, הקסרלטו ניתנת לא בגלל הצנתור אלא בהתוויה אחרת, ייתכן כדי להקטין את הסיכון לארועי מוח בשל פרפור פרוזדורים. הפסקת הטפול מעלה את הסיכון לארועים תרומבוטיים ויש לשקול את הסיכון לדמם אל מול הסיכון ליצירת קריש או תסחיף. לעיתים לאחר צנתור והשתלת סטנט, נדרש שילוב של מספר תרופות לדילול של הדם ועל הרופאים להחליט מהו משלב התרופות המיטבי המאזן בין הסיכון להווצרות קריש ןבין הסיכון לדמם. ישנן תרופות מדללות דם עם אפקטים דומים לקסרלטו, אך גם הן עלולות להעלות את הסיכון לדמם. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים