בדיקת TSH ו-T4 אצל חולים שעברו MI

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

04/01/2006 | 14:51 | מאת: י.ו.

שלום רב, ברצוני לשאול מהי הסיבה להכללת בדיקת TSH ו-T4 בבדיקות הדם התקופתיות הנערכות לחולים שעברו MI והנוטלים תרופות לדילול הדם, להורדת רמות השומנים בדם ולהורדת לחץ הדם. מה משמעותה של תוצאה 5.69 UIU/ML עבור TSH ותוצאה 10.80 PMOL/L עבור T4 בתודה ובברכה

05/01/2006 | 13:51 | מאת: ד"ר לואיס גרוברג

י.ו. תפקוד בלוטת המגן משפיעה באופן ישיר על פעילות הגוף וחילוף החומרים (מטבולויזם) ולכן, גם משפיעה על תפקוד הלב ועלולה לגרום להפרעות קצב, אי ספיקת לב, וכו'. בנוסף, יש מספר תרופות המשפיעות על תפקוד בלוטת המגן. התוצאות של TSH + 4T תקינות, אך תמיד רצוי לבדוק את הערכים של המעבדה שביצעה את הבדיקה. תודה על השתתפותך בפורום. ד"ר גרוברג

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים