נפיחות ברגליים והיסטוריה של יתר לחץ דם ודפיקות לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

29/10/2006 | 22:11 | מאת: איציק

לאימי יש בארבעת החודשים האחרונים נפיחות רבה בשתי הרגליים ללא מימצא כלשהוא עד כה. ביקור אצל שני רופאי כלי דם, שימוש בתחבושות אלסטיות והרמת רגליים לא פתרה את הבעיה. כאן המקום לציין שאימי משתמשת בפנידיל לויסות לחץ דם וקרדילוק למניעת דפיקות לב - האם יכול להיות כאן קשר לנפיחות ברגליים ? תודה

שלום איציק, פנדיל ותרופות אחרות מקבוצת חוסמי הסידן הן אולי הסיבה השכיחה ביותר לנפיחות ברגליים שאינה משנית לאי ספיקת לב ימנית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים