שינויים באקו לב.האם יש צורך בבירור?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

02/05/2019 | 16:55 | מאת: נחמן

שלום!אני בן 58.עבר צנטורים 3 פעמים בשל כאבים בחזה ושינויים בא.ק.ג.לפי טענתם של הרופאים אין סתימה בכלי דם גדולים אלא בקטנים.בצנטורים לא שמו סטנד ולא הרחיבו עם בלון. באקו האחרון:the left atri um id midly dilated.the area is 22.00. מה זה אומר?האם יש צורך בבירור נוסף? תודה. נחמן

02/05/2019 | 18:56 | מאת: נחמן

תוספת קטנה להודעה הקודמת: mild mitral regurgitation מה זה אומר? תודה. נחמן

נחמן שלום, הגדלה קלה של העלייה השמאלית שכיחה עם ההתבגרות, בעיקר בסובלים מיתר לחץ דם ולעיתים גם בסובלים ממחלה כלילית ואי ספיקת לב שמאלית. הטיפול העיקרי הוא איזון מיטבי של לחץ הדם. הגדלת העלייה מעלה את הסיכון להתפתחות של פרפור פרוזדורים. דליפה מיטרלית קלה לרוב אינה משמעותית קלינית ודורשת מעקב בלבד. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים