פרפור פרוזדורים "תת קליני"

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

21/04/2019 | 19:07 | מאת: דניאל

דוקטור נכבד, נתקלתי בכתבה (כמדומני ב- e med) בה נכתב על הסיכון המוגבר לאירועים מוחיים למי שסובל מפרפור פרוזדורים "תת קליני". למען ההגינות אציין כי קרדיולוג בפורום מקביל השיב לי כי אין לדעתו מושג כזה. אודה באם תאיר את עיניי בעניין. מקדים תודה

דניאל שלום, פרפור פרוזדורים היא הפרעת הקצב השכיחה ביותר ושכיחותה עולה עם הגיל ועם ריבוי גורמי סיכון. ישנם מטופלים אשר בעת ניטור ממושך בהולטר ניתן לגלות אצלם ארועים של פרפור פרוזדורים והם אינם מודעים להפרעת הקצב ואינם חשים אותה. הדבר שכיח בעיקר במטופלים אשר אצלם הפרעת הקצב אינה קבועה (פרפור פרוזדורים התקפי) וכאשר הקצב החדרי בעת ההפרעה אינו מהיר. ישנם אנשים אשר נמצאים באופן קבוע בפרפור ואינם מודעים לכך. בסובלים מפרפור פרוזדורים שאינו מורגש קלינית, הסיכון לארועי מוח דומה למטופלים אשר מרגישים את ארועי הפרפור. תודה על פנייתך לפורום

25/04/2019 | 05:47 | מאת: דניאל

אין עלייך!!!! מספר 1!!!

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים