האם לצנתר או לקבל תרופות?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

02/04/2019 | 10:45 | מאת: נורית

שלום רב לך, בת 56 בריאה בדרך כלל,לאחר בדיקתcta בה התגלה כי LeftMain נמצא פלאק בין 25-50%. מקבלת קרדילוק,אספירין וכדור בערב להורדת כולסטרול ושומנים. במקביל, כיוון שאבא שלי נפטר ממחלת לב בגיל צעיר, אני דואגת מאוד. האם להמשיך רק בכדורים? או לעבור צינתור? אודה לך על תדובתך. בברכה.

נורית שלום, אם בדיקת ה CT שלל מחלה משמעותית והיא בהלימה עם בדיקות העזר הנוספות וההסתמנות הקלינית, הטיפול המומלץ הוא המשך איזון מיטבי של גורמי הסיכון ואין התוויה לביצוע צנתור פולשני. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים