האם יש הגיון לבצע מיפוי לב לאחר שביצעתי צינטור וירטואלי?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

24/02/2019 | 23:33 | מאת: ארזון

היי בצינטור הוירטואלי התגלה 24% חסימה באחד העורקים. מטופל בליפיטור וללא לחד. הרופא הציע לי מיפוי לב, על מנת להרגיע אותי... מה דעתך? יש הגיון לאחר שעשיתי לפני כשנה צינטור וירטואלי? תודה

ארזון שלום, אם בבדיקת CCTA נשללה מחלה כלילית משמעותית, ולא חל שינוי בהסתמנות הקלינית או בתרשים האק'ג במנוחה לרוב אין טעם בביצוע מיפוי לב הכרוך בחשיפה נוספת לקרינה. אם האק'ג תקין, ניתן לשקול ביצוע מבחן מאמץ אשר יעריך את דרגה התפקודית ואת הקשר בין התסמינים למאמץ גופני. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים